cum sa nu imbatranim inainte de vreme

18 10 2009

Conștientizați că singura dată în viață când ne place să „îmbătrânim” este în copilărie?

La mai puțin de 10 ani, suntem asa de încântați de asta, încât gândim și în fracțiuni de an. „Câți ani ai?” „Am patru ani și jumătate!” Nu vei spune niciodată că ai 36 ani… și jumătate. Da, dar ai patru ani și jumătate… Asta e diferența! Ai ajuns adolescent, acum nu te mai pot opri. Sari de bunăvoie la numărul următor sau chiar puțin mai departe. „Câți ani ai?” „O să am 16!” Poate că ai 13, dar vei avea 16! Și vine și cea mai grozavă zi din viața ta…. ai 18. Chiar și cuvintele sună ca o ceremonie: ai devenit major, ai 18 ani! YESSSS!!! Apoi, faci 30. Oooohh, ce se întâmplă aici? Parcă ai fi lapte bătut! „Se face” și e numai bun de aruncat, nu mai e amuzant, te-ai acrit. Ce nu e în regulă? Ce s-a schimbat? Ai devenit major, faci 30, mergi pe 40. Whoa! Pune frână, o iei razna. Până să bagi de seamă, ajungi de 50 și toate visele s-au spulberat. Dar, așteaptă!!! împlinești 60. Nici tu nu credeai ca vei face și asta!

Deci: devii major, faci 30, mergi pe 40, ajungi de 50 și împlinești 60. Asa viteza ai luat, încât atingi 70. După asta este „de pe o zi pe alta „aștepți” să o duci până joi”. În vârstă de 80 ani, fiecare zi e un ciclu complet: o ții până la prânz, ai prins și 4:30; ai ajuns și seara asta. Și nu se oprește aici ! În anii 90, o iei ușurel înapoi: „Abia am avut 92”. Apoi se întâmplă cel mai straniu lucru: după 100, devii iar copil „Am 100 și … jumătate!” Va urez tuturor să prindeți 100 și jumătate cu sănătate!

CUM SĂ RĂMÂI TÂNĂR?

1. Ignorați numerele neesențiale. Inclusiv vârsta, greutatea și înălțimea… Lăsați doctorii să-și facă griji în legătură cu astea. De asta îi plătim.

2. Înconjurați-vă de prieteni veseli. Aia mohorâți vă deprimă.

3. Învățați. Studiați computerul, meștesugurile, grădinăritul, orice. Nu lăsați creierul să lenevească. „O minte înceată este atelierul diavolului.” Și numele diavolului este Alzheimer.

4. Savurați lucrurile simple.

5. Râdeți des, mult și din toata inima. Râdeți până nu mai puteți și vă trebuie aer.

6. Mai apar și lacrimi. Indurați, suferiți și treceți mai departe. Singura persoană care ne însoțește toata viața, suntem NOI ÎNȘINE. Fiți „VII”, cât sunteți în viață.

7. Înconjurați-vă cu dragoste, indiferent că asta înseamnă familia, animăluțele dragi, muzica, plantele, hobby-urile, ce-o fi… Casa voastră este refugiul vostru.

8. Prețuiți-vă sănătatea. Dacă este bună, păstrați-o. Dacă mai are „hibe”, reparați-o. Dacă nu tine de voi „reparația”, căutați sprijin.

9. Nu vă căutați vina. Faceți vizita la mall, în alt județ, în altă țară , dar NU unde este vina.

10. Spuneți-le oamenilor pe care îi iubiți, că îi iubiți, cu orice ocazie. ȘI NU UITAȚI NICIODATĂ: Viața nu se măsoară cu numărul de respirații pe care le aveți, ci în momente care iți taie răsuflarea!

Cu toți avem nevoie să ne trăim viața din plin!


Acțiuni

Information

Lasă un comentariu